Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
stolnica maribor

Predstavitev stolne župnije

Vabimo vas, da obiščete Stolno cerkev sv. Janeza Krstnika in odkrijete njeno zgodovino ter obenem tudi spoznate eno izmed najpomembnejših osebnosti v slovenski zgodovini – blaženega škofa Antona Martina Slomška.

Prepričani smo, da bodo te izkušnje navdihnile vaše razumevanje in občutek pripadnosti bogati zgodovini in kulturi našega prelepega mesta Maribor.

0
posvetitev cerkve
svete maše

Bogoslužje v mariborski stolnici

Svete maše in spovedovanje

Delavniki: 7.00, 8.00 in 19.00
Nedelje in prazniki:  7.00, 8.30, 10.00, 11.00 in 19.00

Sveta spoved je na voljo vsak delavnik ob 8.00 ali po predhodnem dogovoru z duhovnikom. Ob nedeljah je možno priti na spoved na začetku svetih maš. Nadškof Alojzij Cvikl pa opravlja spovedovanje vsak petek ob 7.00.

Skupine in dejavnosti

Življenje stolne župnije maribor

Stolna cerkev je središče verskega in duhovnega življenja v mariborski Nadškofiji. Tu se srečujejo otroci in odrasli verniki ter praznujejo pomembne trenutke vere. Župnija pripravlja vernike na zakramente, kot so krst, obhajilo, sveta birma, cerkvene poroke in druge svečane obrede. Župnija ponuja tudi različne dejavnosti in skupine za otroke, mlade in odrasle, ki omogočajo rast in povezanost v veri ter življenju skupnosti.

župnijski dogodki

Župnijski koledar

Župnijski koledar je celovit pregled dogodkov v naši župniji – verskih obredov, romanj in drugih prireditev. Omogoča nam, da ostanemo povezani in vpogledamo v pomembne dejavnosti župnije. Vabljeni, da redno spremljate ter se udeležujete teh dogodkov, ki krepijo naše duhovno življenje in povezanost v župniji.

19
Apr, 2024
24
Apr, 2024

Sveta maša na Slomškovem grobu

24. aprila, 2024 19:00
27
Apr, 2024

Peš romanje na Ptujsko goro

27. aprila, 2024
za skupnost in najem

večnamenski prostori

Stolna župnija ponuja čudovite možnosti za najem udobnih študentskih sob, prostorno večnamensko Slomkovo dvorano za različne dogodke ter priložnost za duhovno in kulturno sprostitev v mirnem okolju Slomškovega doma v Rošpohu.